Stilettó köröm építése

Itt szeretném bemutattni a Stilettó köröm készítésének menetét. Ha te is szertetnéd ezt a technikát megtanulni, szeretettel várlak egynapos továbbképző tanfolyamaimon.


Elsőként eltávolítom a vendég körméről az előző műkörmöt és a természetes körmét rövidre reszelve, előkészítem a sablon felhelyezéséhez.
A tökéletesen matt, zsírtalan, portalan köröm lemez felületére felviszem az előkészítő folyadékokat (fertőtlenítő, zsírtalanító, tapadáselősegítő)
A megfelelő illeszkedés érdekében a sablont a köröm szabadszélének formályához kivágom.

A Stilettó köröm építésénél a sablont úgy helyezzük a körömlemez alá, hogy a sablonunk a köröm felületéhez képest enyhén lefelé álljon.
Ügyelni kell arra, hogy a sablonunk tökéletesen illeszkedjen, így az anyagunk nem folyik a sablon alá.
Ami még fontos, hogy a sablon egyenletes hengeralakot alkosson és a vége összenyomva megadja majd a Stilettó köröm jellegzetességét a csúcsban végződő hegyét.


Cover Pink (fedő rózsaszín) körömágy hosszbbító porcelán porból kialakítom a köröm körömágyi részét, ebben az esetben ék alakban, majd a szabad szélt úgy készítem el, hogy a körömágy hosszabbítás felől indulva csillámos fehérporból, ill. a köröm csúcsafelé haladva már csak csillámos víztiszta anyagból építem.

A köröm felületét beborítom víztiszta anyaggal, ezzel kialakítva a C-ívet.


A körömöket formára reszelem.
Az utolsó képen egy Edge köröm formázása látható, ez a forma úgy került a Stilettó körmök közé, hogy a vendégem szerette volna meg próbálni saját kezén, milyen is ez az új forma, és azt kérte tőlem, hogy egy körmét készítsem Edge technikával.
Ennek a technikának az elkészítése kicsit nagyobb gyakorlatot és jóval több időt igényel mint egy normál körömé, mivel a felhelyezendő sablont töbfelöl be kell vágni, hajtani és teljesen más módszerrel kell felhelyezni mint a megszokott normál köröm építésnél.
Mindennek ellenére megéri a fáradtságot, mert az Edge köröm az egyik leg látványosabb köröm az össszes modern műkörömforma közül.
Továbbképzo tanfolyamaimon az Edge körömépítés technikáját is elsajátíthatod.

A formázás után a körmök felületének finomítása következik, bufferrel teljesen simáre csiszolom a körmöket, majd akril festékkel és kövekkel díszítem a gyűrüs ujjak körmeit.
Utolsó műveletként fényzselével vonom be a körmöket amit UV lámpában köttetek meg.

 
Stilettó köröm építése - Műköröm - Minták - Műkörömstudió - Műköröm Galéria